Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kővirág étterem és panzió - Köveskál

Balaton és Káli medence. Köveskálra, ha nincs \ ha nem lenne jó étterem még akkor is érdemes ellátogatni, de mivel több jó étterem is van, kérdés sem férhet egy köveskáli hosszúhétvégéhez, de én nem turisztikai szakértő vagyok, csak egy gasztrokalandor. Így irány a Kővirág étterem.

A táj pazar, az étterem miliője frenetikus. Czigány Lilla a folyamatosan mosolyogós fiatal szakácslány pedig csodás. Az egyszeri vándor ilyenkor kiállt fel: hazaértem! Na mindegy, együnk.

A Leves: Céklakrém leves gorgonzola habbal
A fele kvázi nyers céklalé, a többi sütőben készül el, majd turmix, kis víz, fűszerek és a végén a könnyű hab.

A Főétel: Mangalicaszűz édes burgonyával, gesztenyével és vargányával
Nem egyszerű étel, nem készül el pikk-pakk. De megéri a munkát, mert tényleg finom, mind a szűz, a gomba, a nekem újdonság édes burgonya, nagyon egyben van.

A Desszertkukorica málé szilvamártással és pirított mandulával
Itt a főétel ellentettje, egyszerűen elkészíthető, majdnem’ palacsinta, kicsit sűrűbb, kukoricalisztes tészta. Az ízesítés szabadon választható. Igaz ez a szilvamártásos pirított mandulás verzió kellőképpen nyerő.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Ráspi étterem - Fertőrákos

Fertőrákosra utaztam, hogy Horváth József "Ráspi" a Ráspi étterem, hogy úgy mondjam mindenese, mutassa meg nekem, mitől is kulináris élmény az ő konyhája.

Amit elkészítettünk - költői többes szám - tényleg meggyőzött arról, hogy itthon valóban zajlik az a bizonyos gasztroforradalom:

A Leves: Sütőtök krémleves, szarvasgombával és szegfűgombával 
Azt legkevésbé sem jelenthetjük ki, hogy rajongok a gombákért, sőt! Azt azért be kell, hogy valljam: van abban valami eszeveszettül romantikus, vagy inkább izgalmas, hogy kimegyünk az étterem tulajdonosával-konyhafőnökével a saját szőlőjébe és gombát szedünk. Mert hát miért is ne?! Na, és azzal tálaljuk az ételt...
(Természetesen nem szarvasgombát szedtünk csak úgy hobbiból a szőlőtőkék között, bár nyilván ennek Ráspi kimondhatatlanul örülne) 

A Főétel: Egészben sült süllő, szarvasgombával és házi tésztával
Milyen érdekes, hogy nála, ha már a Fertő-tó mellett található az étterem, lehet venni helyi halat. A Balatonnál ez miért elképzelhetetlen? Hekk?! Komolyan... Na mindegy, szóval süllő, egészben sülve, frenetikus. A házi tészta kézzel gyúrva, nem túl kemény, nem túl puha, de a tányéron még megtartja a formáját, nem hullik szét. Ahogy azt kell.
 

A Desszert: Karamellizált körte, borhabbal 
Itt nehéz okoskodni. Egy végtelenül egyszerű desszert, ami mégis rettentően finom, a borhab pehely könnyű. A körte megpörgetve a kicsit sós olvasztott cukron, nem is kíván magyarázatot.  

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

 

0 Tovább
123
»

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Utolsó kommentek