Győr eleve egy magával ragadó város. A kis utcái, történelmi városrészei csalogatják a turistákat. Na, itt az egyik kis utcácskában lehet felfedezni a város legjobb éttermét, ahova kocsival be sem lehet hajtani. Nekünk sajnos sikerült, kaptunk is egy feltűnően piros és szép kerékbilincset. De ez egy másik történet. Családi vállalkozásként üzemel a La Mareda 2004 óta. Horváth Szilárd séf pedig egy nagy jó figura, kellemes, szellemes személyiség. Főzzünk is.

A leves: Céklaleves, birsalmával és kacsamájjal

Továbbra sem rajongok a májért. Ez nem fog változni még pár évig. A céklát ellenben szeretem. Készül egy jó almás betét a tányér legaljára, egy tisztességes céklaleves kicsit felturbózva ánizzsal, citrommal, naranccsal, fahéjjal. A végén pedig a máj, csak minimálisan hő kezelve.

A főétel: Szürkeharcsa filé ropogós és krémes karfiollal

Itt a legnagyobb kuriózum – legalábbis nekem – a füstölés, házilag. A harcsa füstölése, sima faforgácson, egyszerűen frenetikus. Rácsodálkozás a világra! Mint mikor, ugyancsak itt kiderül, hogy a sáfrány ára majdnem megegyezik az aranyéval. És mire szórunk kis sáfrányt? Hát persze, hogy a kommersz karfiolra. Ez lesz a roppanós része a köretünknek. A másik a karfiol püré. Majd a vajon készre sütött hal. Tényleg több halat kellene ennünk, mert rettentő finom

A desszert: Szilvásgombóc ala La Mareda

Nyilván nem teljesen úgy, mint anno a mama. Kicsit kifordítjuk a gombócainkat. Vörösborral, fahéjjal, kínai ötfűszerrel és kis cukorral, szilvával készítünk redukcióval egy jó szilvás mártást. Majd a cukrászkrémbe kis túró, citromhéj és hab. Finoman összedolgozzuk. És a morzsa sem tört keksz, azt is magunk gyúrjuk be és morzsoljuk össze, majd sütjük. A végére pedig, összeáll egy szilvásgombóc, ami lehet picit finomabb is, mint a mamáé. Bár ezt nyilván soha senki nem vallaná be. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.