Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ikon étterem – Debrecen

Az Ikon az egyik legjobb vidéki étterem. Nagyon impozáns belső kialakítással. Nekem, tök személyes, kicsit sok is. Lehet én vagyok túl puritán. A konyha ettől függetlenül, vagy éppen pont ezért, de nagyon remek. Nem beszélve a tök jó figura, humoros Pataki Péter séfről.

Az előétel: Fésűkagyló, házi debrecenivel és karfiolpürével

Eleve nagyon szimpatikus, hogy már az előételnél felbukkannak az ikonikus debreceni falatok. A debreceni kolbász meg maga a debreceni. Mindkettő mangalicából. A kolbászból chips készül, a debreceniből kis kockákat vágunk és olajon megpirítjuk. A karfiolból készül a püré: olaj, vaj, alaplé. Összeturmixoljuk és kis passzírozás. Ez is megvan. A fésűkagyló kis olajon és vajon készül, nagyon gyorsan. Együtt tényleg nagyon jó, a kagyló finom, a kolbász roppan, a karfiol remek püré lett.

A főétel: Gímszarvas gerinc, csicsókával és erdei gombákkal

Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Itt az alapanyag a nagy kuriózum. A gímszarvas gerinc. Természetesen csak roséra sütve. A köret vajon átpörgetett erdei gombák kész armadája, nyakon öntve kis pecsenyelével. Itt a köret kicsit rusztikusabb a megfőtt csicsókát csak villával nyomjuk szét és kis ízesítés után kész is.

A desszert: Tökös-mákos

Ez egy nagyon-nagyon finom süti. Vagy torta. Nem is tudom minek nevezzem. Legyen sütőtökös pite, mák fagyival. Tehát! A tésztánk, a pite alapja, liszt, porcukor, vaj, tojás sárgája, tejföl. Mikor begyúrtük kicsit le kell hűtenünk. Addig a fagyink készül. Vaníliás cukros tej, majd ebbe bele a mák. Ezt összekeverjük a tojás sárgája és porcukor. Innen az ikonban természetesen packojettel készül tovább a fagyi. Otthon előbb hűtő majd mélyhűtő állandó kevergetéssel. De azt mondja Csomós András, úgy is tök vállalható. A tésztát formába rakjuk, sütjük, majd rá a már megsütött sütőtök darabkák. Együtt még sütjük és tálalásnál rá a fagyi. Remek móka elkészíteni és megenni is. Na jó, talán a második remekebb.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.


0 Tovább

Walter étterem - Perbál

Ez az étterem is elég nagy múltra tekint vissza, már az 1800-as években is lehetett itt ebédelni, vacsorázni. Így érthető Wágner Andrea nosztalgiája egy rendes polgári konyha után, itt Perbálon. Ebben pedig Volenter István séf a hű fegyverhordozója.

Az előétel: Savanyú mangalica szív, pirított szalvétagombóccal

A zsemlegombóc, ami szalvétagombóc tojással és tejjel, na meg kis zölddel készül. A végén erre, hogy igazán szaftos legyen, véletlenül se száraz, kis vajon átpörgetéssel segítünk rá. A sok zöldségből, fűszerből lesz a mártásunk, amit borral teszünk igazán finommá. A fő része az ételnek a mangalica szív, ami az elején még a mártással készül együtt. Így ez is omlós lesz, együtt a három rész a tányéron egész lesz finom és szaftos.

A főétel: Kacsamell filé almapürével és mogyorós sült zellerrel

A zeller a legelején bekerül a sütőbe egy jó órára 180 fokon. Kis almával vajjal és borral kiegészítve ez lesz a pürénk. A mogyoróval sok dolog nincs, picit meg kell, hogy pirítsuk. És természetesen a filét elkészíteni. Roppant egyszerű, de mégis kicsit izgalmas étel.

A desszert: Rákóczi túrós Walter módra

A jó öreg zabkekszet vajjal összedolgozzuk. A krémünk túró, tej, cukor, joghurt, tejszín, vanília, citrom és narancshéj, na meg az állag miatt zselatin és tojás. Szépen összedolgozva, ez kerül majd a keksz alapunkra rá, mikor az kihűlt már. Együtt pihennek a hűtőbe, addig, amíg megkötnek. Végül kész is a tortánk, de ha extráznánk kicsit mehet a tetejére egy kis mering dísznek. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Utolsó kommentek